
برای تکمیل آرشیو داریوش ما را همراهی کنید.
آلبوم های داریوش

معشوق همینجاست ( خرداد ۱۳۹۱ )
داریوش
دنیای این روزهای من ( فروردین ۱۳۸۹ )
داریوش
معجزه خاموش ( فروردین ۱۳۸۷ )
داریوشبیوگرافی داریوش [ویرایش]
داریوش اقبالی (زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در تهران) معروف به داریوش، خواننده، بازیگر و فعّال اجتماعی ایرانی است. استفاده از ترانهها و اشعار افرادی نظیر اردلان سرفراز، ایرج جنتی عطایی , آرش حیدری، شهیار قنبری، سیمین بهبهانی، مینا جلالی، هما میر افشار، زویا زاکاریان و بزرگانی چون مولانا و حافظ شیرازی، پرداختن به موسیقی اجتماعی، خواندن ترانههایی که بار اعتراضی نسبت به وضعیت اجتماعی و سیاسی ایران از جمله فقر، آزادی و اعتیاد را دارد و نیز برخورداری از صدایی خاص، وی را به یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین خوانندگان ایرانی تبدیل نمودهاست.
زندگینامه:
داریوش در ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در تهران (خیابان تخت جمشید) به دنیا آمد. دوران کودکی او در کرج، کردستان و میانه گذشت. پدرش محمود اقبالی، از ملاکان آذربایجان (شهرستان میانه) بود. اولین بار در ۹ سالگی در جشنی در مدرسهاش در شهرآرا به روی صحنه رفت. دوران دبیرستان را در دبیرستانهایی همچون دبیرستان فارابی، دبیرستان کرج، دبیرستان رازی دبیرستانی در سنندج، و دبیرستان آزادگان تهرانپارس گذراند و در مراسم هنری به اجرای برنامههای هنری میپرداخت.
در ۱۳۴۹ با حسن خیاط باشی آشنا شد و همین آشنایی موجب ورود رسمی او به موسیقی حرفهای شد. در همین سال او با ترانهٔ به من نگو دوست دارم با آهنگسازی ترانهسرا و آهنگساز جوان درویش مصطفی جاویدان به شهرت رسید. اولین ترانه مستقل او ترانه نبسته پیمان از علی گزرسز (رها) با آهنگسازی خودش میباشد. داریوش در دوران پهلوی و به علت خواندن آهنگهای سیاسی مانند جنگل، بن بست، بوی خوب گندم، علی کنکوری و گل بارون زده، مدتی زندانی شد. وی در ترانهٔ علی کنکوری از زندان به عنوان دانشگاه نام میبرد. همچنین دوران همکاری داریوش ، بابک بیات و ایرج جنتی عطایی به دوران طلایی پاپ معروف است.
اسیدپاشی به صورت داریوش توسط زنی که مورد بیتوجهی وی قرار گرفته بود. ۲۵ مرداد ۱۳۵۶
با وقوع انقلاب اسلامی ایران، داریوش...
بیشتر...